Kunnen we de toekomst voorspellen?


PIETER LUITJES, ADJUNCT DIRECTEUR DURA VERMEER BOUW ZUID:

Hoe zien de digitale mogelijkheden binnen de bouwsector er over 10 jaar uit? Ik denk dat niemand die vraag echt goed kan beantwoorden. Sterker nog: ik denk dat het zelfs lastig te voorspellen is wat er over een jaar in de bouw gebeurt op dit gebied. Een ding is zeker: als we voorop willen blijven lopen in digitalisering en hier geen constante focus op blijven houden, dan verdwijnen we in de massa van vele bouwbedrijven. En dat willen we natuurlijk juist niet.

Onze mensen zijn key in digitalisering

Bij Dura Vermeer investeren we in goede tooling om data inzichtelijk te maken en om goed samen te kunnen werken met onze partners. Maar daarnaast investeren we ook volop in de kennis en ontwikkeling van onze eigen mensen. Zelf was ik daarom met collega’s van Dura Vermeer aanwezig bij de Autodesk University in Las Vegas. Het was een zeer inspirerende en boeiende week. Niet alleen de presentaties van Autodesk over de mogelijkheden van nieuwe producten en integraties, maar ook de gesprekken daarover met de mensen van Autodesk, mijn eigen collega’s en andere aanwezigen hebben mij veel positieve energie gegeven.


Onze digitaal bouw- en data experts weten de juiste vragen te stellen. Ze zien waar de kansen liggen om digitalisering naar een nog hoger niveau te brengen. We mogen trots zijn dat we als Dura Vermeer niet meer aan de vooravond staan van de digitale transformatie. We zitten er middenin, we gaan mee in die verandering en lopen voorop!

Over 10 jaar…


Die verandering zal de komende jaren alleen nog maar sneller gaan, en dan echt op alle fronten. Zowel voor onszelf, voor onze klanten en de eindgebruikers van onze gebouwen en woningen. Daarom moeten we ook blijven nadenken hoe we hen zo goed mogelijk in dit proces kunnen meenemen. De vraag die ik mijzelf heb gesteld is wat ik daar vanuit mijn rol binnen Dura Vermeer in kan betekenen. We moeten al onze medewerkers de tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen en te specialiseren in de tools en software. Ook onze klanten moeten we meenemen in de transformatie die we als bedrijf ondergaan, we gaan ook hun een platform geven om samen met ons voorop te blijven lopen.


Als ik dan toch moet inschatten hoe we er zelf over 10 jaar voor staan op gebied van digitalisering? Dan denk ik dat veel van wat we deze week bij Autodesk University gezien hebben bij ons is uitgekomen, toegepast, en inmiddels alweer zeer verouderd is. Wat we dan precies doen en hoe we dan werken, durf ik echt niet te voorspellen, maar dat het compleet anders zal zijn dan vandaag is mij al wel duidelijk geworden.