Pionieren in de branche door digitale transformatie


DAVE VERNOOIJ, MANAGER DATA EN INFORMATIEMANAGEMENT:

Als we praten over een digitale transformatie, dan hebben we het niet over ‘digitaal’, maar over de verandering die we ondergaan. In de huidige wereld zijn we continu connected door middel van smartphones en social media. Dit heeft een enorme impact op onze maatschappij: het heeft ons gevormd in de manier waarop we met elkaar omgaan en hoe we met elkaar samenwerken. En dit is nog maar het begin, wetende dat er steeds meer apparaten online komen die ook connected zijn. Digitalisering is onontkoombaar. Het gaat gewoon gebeuren: of we dat nu willen of niet.

"De mindset moet ON"

Ik zie dat veel bedrijven nog steeds worstelen met het thema digitalisering. Ook tijdens het Leadership Forum op de Autodesk University viel mij dit op. De argumenten om niet te investeren in digitalisering voeren vaak de boventoon. Wat is het nut en wat is de noodzaak? Wat is het voordeel voor de klant? Je merkt dat bij veel bedrijven de mindset nog niet ON is. Dat vind ik zonde. Denk aan al de innovatieve oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Er zijn zoveel voorbeelden waarbij digitalisering toegevoegde waarde heeft voor de klant. Kijk bijvoorbeeld naar projecten zoals Afas en Unilever, waar we robots inzetten tijdens het bouwproces.

Door de hoge kwaliteit van ons BIM-model kunnen we echt maatwerk leveren aan onze klanten in de vorm van 3D geprinte elementen. Maar ook voor kwaliteitsborging: met behulp van het model kunnen we de vooraf afgesproken kwaliteitseisen daadwerkelijk aantonen. We scannen tijdens het bouwproces wat we diezelfde dag hebben gebouwd en nemen de klant hierin mee. En kunnen we, nog voordat de bouw gestart is, digitaal door middel van Virtual Reality onze klanten hun woning, kantoor of gebouw laten zien.

Impact maken op de bouwsector


Die nieuwe digitale wereld is er en daar heb je geen invloed op. Waar je wel invloed op hebt, is hoe je als bedrijf met deze verandering omgaat: de mindset. Je hebt de oude wereld en we stappen nu over naar de nieuwe wereld. Accepteer dat, kijk vooruit en kom in beweging. Een digitale mindset heb je zelf in de hand en daar kun je vandaag al mee beginnen. Bij ons is deze mindset 100% ON. We maken bewuste keuzes in de juiste tools en blijven investeren in de ontwikkeling van onze mensen. We zetten volop in op digitalisering en zijn klaar voor de next step.

Deze next step bespraken we ook met Andrew Anagnost (CEO Autodesk) tijdens de AU. Hij is erg enthousiast over onze aanpak. We hebben afgesproken dat hij en zijn team naar Nederland komen om te kijken hoe we de bouwsector verder kunnen digitaliseren. Ik kijk daar erg naar uit. We gaan graag de samenwerking aan met partners die dezelfde mindset hebben. Want ben je eenmaal op het punt dat je dit level hebt bereikt, dan is het tijd voor de volgende stap: pionieren. Verder kijken naar de toekomst en invloed uitoefenen op de bouwsector.

Is jouw digitale mindset ook ON en wil je graag samen met ons impact uitoefenen op de toekomst van de bouwsector? Wil je voor ons, of bij ons komen werken?
Stuur mij een bericht.