Teamwork makes the dream work


GERT-JAN DITSEL, BIM MANAGER:

Zonder onze partners zouden wij - als organisatie midden in een digitale transformatie - nu nooit staan waar we vandaag de dag staan. Zonder samenwerking, kunnen we niet blijven innoveren zoals we doen. Alles voor de klant: we willen namelijk altijd het beste resultaat leveren. Sinds de duurzame contractvorm met Autodesk merk ik dat onze samenwerking door de jaren heen alleen nog maar sterker is geworden. We werken samen om elkaars wereld beter te begrijpen. Zo leren wij Autodesk de bouwwereld kennen. En andersom leren zij ons over software-ontwikkeling. Samenwerking is hierin cruciaal. Als je elkaar namelijk beter begrijpt, dan heb je ook meer begrip voor elkaar.

Keyusers als hart van de BIM organisatie

Ons partnership met Autodesk is niet ‘gewoon het softwarepakket dat wij afnemen’. De succesformule is een resultaat van onze samenwerking. Autodesk helpt ons bij het inrichten van een slimmer bouwproces, waardoor we met behulp van software zoals BIM360 en Forge een kwaliteitsverbetering voor de klant kunnen realiseren. Een ander mooi voorbeeld van samenwerking zien we op productmanagementniveau.


Keyusers vanuit Dura Vermeer zijn verantwoordelijk voor verschillende deelgebieden binnen het BIM360 platform van Autodesk. Design Collaboration, Model Coördination, Field Management, Project Management en Document Management: op al deze onderdelen geven onze eigen mensen hun input voor de doorontwikkeling van de BIM360 modules. We dragen dus echt bij aan elkaars succes.

Bekijk hier de derde vlogaflevering!


"Zonder samenwerking, geen innovaties"

Ook op gebied van innovaties zoeken we met Autodesk de samenwerking op. Deze week presenteren we aan 10.000 bezoekers van Autodesk University in Las Vegas ons gezamenlijke project: de 3d staalprinter. Deze wordt ingezet bij de realisatie van het nieuwe Afas Experience Center. Vanwege de in een curve lopende glazen gevel, heeft ieder gevelelement (ook wel spider genoemd) een afwijkende vorm en afmeting. Dankzij deze oplossing zijn we in staat om deze spiders met onze eigen printer on-site te fabriceren. Dat is fantastisch toch?


Ik kan wel zeggen: De fundering van ons bedrijf is gelegd met de oplossingen van, maar vooral de samenwerking met Autodesk. Ik kijk er enorm naar uit om dit traject verder voort te zetten. Zodat we in de toekomst nog beter, mooier en slimmer te kunnen bouwen. Voor de klant. En samen met onze partners.